Om mig

Jag heter Lisa Wool-Rim Sjöblom/정울림 och är verksam som illustratör, serietecknare och grafisk formgivare.

Jag har arbetat i förlagsbranschen sedan 1998, till en början som granskare, korrekturläsare, översättare och lektör. Sedan 2005  arbetar jag även som redaktör, illustratör och grafisk formgivare.

I botten är jag språk- och litteraturvetare. Jag har en magisterexamen i litteraturvetenskap och en kandidatexamen i engelska. 2005 läste jag kursen Förlags- och bokmarknadskunskap vid Lunds universitet och 2007/8 utbildade jag mig till serietecknare vid Serieskolan i Malmö. Under höst- och vårterminen 2015/2016 gick jag kreativt friår på Serieskolan i Malmö, under vilket jag tecknade och publicerade mitt debutseriealbum Palimpsest.

Jag är medlem i branschorganisationerna Svenska tecknare och Illustratörcentrum samt det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget.

Om du vill ha mer information, cv, eller portfolio, vänligen kontakta mig på lisa.sjoblom[at]gmail.com! 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Agneta Heinrich
  Aug 30, 2015 @ 09:42:03

  Hej Lisa!
  Jag vill bara säga att jag är djupt imponerad av ditt engagemang och dina illustrationer rörande adoption. Jag är också med i gruppen Adopterad på Facebook. Jag ska självklart besöka din utställning i Kungsbacka. Ser fram emot detta. Jag blir då och då inbjuden att prata om mina erfarenheter som adopterad på kurser för blivande adoptionsföräldrar och du berör många viktiga aspekter som behöver lyftas fram. En liten fråga, vill gärna diskutera mer med dig, kan du tänka dig att bli vän på Facebook och diskutera via messenger? Respekterar så klart om du avböjer.

  Vänliga hälsningar,
  Agneta Heinrich

  Svara

 2. Gudrun Panther
  Maj 09, 2016 @ 15:11:08

  Hej Lisa!
  Jag lyssnade just på P1 och hajade till när jag kände igen ditt namn. Jag tror att vi kanske har träffats på någon pingisturnering i Östersund och kanske eventuellt brevväxlat därefter, kan det stämma? 🙂
  Hälsningar Gudrun Panther

  Svara

 3. NS
  Jul 10, 2016 @ 08:34:35

  Hej!

  Jag är en person tycker om att skriva men har ibland svårt att uttrycka min berättelse i ord. Jag kan se berättelsen spelas i mitt huvud men jag kan inte skriva ner den på papper. Har du någon idé om hur jag lösa det? 😀

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

© Lisa Wool-Rim Sjöblom 2019

Allt innehåll på sidan är upphovsrättsskyddat och får ej spridas.

%d bloggare gillar detta: